Inspirér skoler og institutioner til at satse på mindre kød og mere grønt - Less Meat More Veg - Greenpeace - Less Meat More Veg - Greenpeace

Inspirér skoler og institutioner til at satse på mindre kød og mere grønt

Gjør dette

Flere danske forbrugere, kommuner og institutioner har fået øjnene op for, at der er mange gevinster ved at skære ned på kødforbruget, erstatte med plantebaserede varer og vælge økologi.

Det er bredt anerkendt i videnskaben, at høj produktion og forbrug af kød er årsag til klimaproblemer, ligesom der er gode argumenter for at skære ned på kødet i forhold til miljøet og sundheden.

I Danmark står produktionen af køer og svin alene for knap en femtedel af Danmarks udledning af drivhusgasser. På globalt plan er den høje kødproduktion også den største årsag til skovrydning og tab af biodiversitet, da der ryddes store skovarealer for at dyrke foder til dyr.

Der er bedre argumenter for at satse mere på plantebaserede varer. Landbrugsarealerne bruges til mad til mennesker fremfor, så flere munde kan mættes i verden. Vi passer bedre på miljøet og klimaet.

Endelig vil vi også anbefale at skifte til økologi, der er sundere for naturen og helbreden. Med de økologiske varer bliver der ikke brugt pesticider og kunstgødning, der er større biodiversitet og mindre brug af antibiotika.

Der er kort sagt mange argumenter for at skrue ned for kødet og op for plantebaserede varer, der siger ja til økologien.

 • Våre krav i Norge

  Vi legger press på beslutningstakerne om mindre kjøtt

  Les mer
 • Støtt arbeidet

  Med din hjelp kan vi jobbe for mindre kjøtt og mer grønt

  Gi et bidrag
 • Mer grønt på menyen

  Klimavennlige oppskrifter uten kjøtt

  Se oppskriftene